Uskupení Společně pro Pardubice chce uspět ve volbách, lídrem je Živný

        Společně pro Pardubice. Tak zní název nového politického uskupení v krajském městě. Koalice čtyř lokálních stran v čele s bývalým krajským radním René Živným může po komunálních volbách rozdávat karty.

    Vypadá to na hodně těsnou spolupráci,“ žertoval na tiskové konferenci lídr Sdružení pro Pardubice René Živný.

    Zčásti kvůli jeho zřetelné postavě a zčásti kvůli malým stolečkům totiž museli čtyři lídři lokálních stran sedět pořádně blízko sebe. Ovšem zdálo se, že jim to vůbec nevadí.

    „Všechny nás spojuje i to, že jsme po minulých volbách nešli jen po korytech, ale přešli do opozice, a tím si zachovali vlastní tvář. Nejde nám o násilné ovládání města za každou cenu, ale o jeho dobré vedení,“ uvedl lídr opozičních Pardubáků František Brendl, který bude dvojkou nově vzniklé koalice.

     Čtyřku pak doplnil první muž sdružení Pardubice pro lidi Petr Králíček a lídr Patriotů Pardubic Jiří Lejhanec. 

      „Jsme jediné lokální, ryze pardubické a silné uskupení, které není nijak zatíženo politickými šarádami odehrávajícími se v Poslanecké sněmovně. Jako jediné lokální, pardubické uskupení máme zkušenosti se řízením města a již dvanáct let v řadě řídíme tři obvodní radnice,“ uvedl Králíček.

   „Často nám lidé říkají, že se opičíme po koalici SPOLU, ale tak to není. Tento projekt chystáme už zhruba rok a půl,“ uvedl René Živný, podle kterého by strana měla ve volbách získat minimálně 15 procent hlasů. 

    To by z koalice dělalo těleso, které bude klíčové při povolebních vyjednáváních. A v tom by mohl být problém, protože třeba současný opoziční lídr Brendl si mezi politiky z radniční koalice svými ostrými výroky přátele příliš nedělá. „Právě proto jsem lídrem já,“ pobavil všechny v sále Živný, který chce koalici dostat do vedení radnice.

Uskupení Společně pro Pardubice postaví kandidáty nejen do městského zastupitelstva, ale také do všech osmi městských obvodů. 

     „Kandidátky budou sestaveny z významných osobností a známých jmen zmíněných čtyř spolků a nezávislých kandidátů. Jednotliví lídři budou představeni společně s koaličním programem a grafickým vizuálem volební kampaně během jarních měsíců,“ řekl Králíček, který sám je dlouholetým starostou šestého městského obvodu.

      Živný se tak přiřadil na seznam politiků, kteří se v říjnu utkají o primátorský řetěz.

Zdroj: https://www.idnes.cz/