Oprava a uzavření Sladkovského ulice

Od září do listopadu bude pro automobily uzavřena severní část Sladkovského ulice od lékárny na křižovatce s třídou Míru až po bývalou prodejnu Kutil. Žulové dlaždice, položené zde v rámci revitalizace třídy Míru, se vlivem velkého dopravního zatížení uvolňují a praskají. Na vozovce je nahradí betonový povrch.

Po dobu rekonstrukce bude opravovaná část Sladkovského ulice uzavřena pro veškerou automobilovou dopravu. Chodníky zůstanou beze změn a budou tedy průchozí, využívat ale nebude možno parkovací místa podél nich, přestože i jejich povrchy zůstanou zachovány v současné podobě. Z vozovky budou vyňaty žulové desky a nahradí je beton. Kromě dlouhé životnosti zaručuje například i nižší náklady na údržbu a nižší hlučnost při průjezdu vozidel. Rekonstrukce vozovky v této části bude stát zhruba 6,5 milionu korun a hotová má být do konce listopadu.

V blízké budoucnosti čekají opravy vozovky také přímo třídu Míru v úseku od Sladkovského ulice po ulici 17. listopadu, kde doprava působí na žulové dlažbě obdobné problémy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *