Odvolání starostky prvního městského obvodu

Ve středu 21.04.2022 na mimořádném jednání zastupitelstva prvního městského obvodu byla odvolána starostka tohoto městského obvodu.

Starostka, která za 3,5 roku ve funkci nepochopila, že stojí v čele úřadu jednoho z největších obvodů ve městě a je jeho nejvýznamnějším představitelem navenek.

Jak jinak si lze vysvětlit, že o úřadě, v jehož čele stojí skoro celé volební období posílá zastupitelům otevřený dopis, ve kterém píše o svém úřadě „nejsme ani řádným hospodářem, ani dobrým zaměstnavatelem, ani kvalitním úřadem. Jsme naopak úřadem, který hospodaří netransparentně, a svým přístupem k výběru dodavatelů není schopen čelit pochybnostem, úřadem, který se ke svým zaměstnancům chová hůř, než kdyby byli ve výkonu trestu a úřadem, který v občanech po jeho návštěvě evokuje pocity nespokojenosti“.

Toto samozřejmě není dobrá vizitka prvního městského obvodu, která vrhá stín na ostatní pardubické městské obvody. Chtěl bych občany ubezpečit, že na městských obvodech, kde jsou starostové z hnutí Pardubice pro lidi k takovýmto věcem nedochází. Jedná se o politováníhodnou situaci, ze které je třeba si vzít ponaučení a učinit takové kroky, aby k těmto nechvalným situacím dále nedocházelo. Prvnímu městskému obvodu přeji do budoucna jen vše dobré a kvalitního starostu, uvedl starosta šestého městského obvodu Petr Králíček. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *